Urobte si pohodlie vďaka sedačke do U

0
36
Urobte si pohodlie vďaka sedačke do U
Urobte si pohodlie vďaka sedačke do U

Keď z domu odchádzate, už sa nemôžete dočkať, až sa zase vrátite a posadíte sa doma na pohovku a budete len tak chvíľku leňošiť? Keď na to ale príde, vrtíte sa, hľadáte polohu, ako sa pohodlne usadiť, pretože vaša stará sedačka už nie je tak pohodlná ako predtým, navyše vám je možno už malá. Riešenie? Kúpte si sedačku novú, a pokiaľ vám to priestor dovolí, tak rovno tu do U. Prečo?

Sedačka do U je priestranná

Sedacia súprava do U má celý rad predností, tou najväčšou je ale jednoznačne jej veľkosť. Ponúkne sedenie všetkým členom domácnosti, či už je ich viac, alebo menej. Rovnako tak na ňu môžete posadiť väčšiu skupinu priateľov, ktorí k vám prídu na návštevu. Jedinou nevýhodou je, že zaberie viac miesta ako iné sedačky.

Viete, že aj sedačka do U môže byť rozkladacia a ľahko sa tak dá premeniť na príležitostné lôžko na spanie pre návštevu, alebo napríklad keď sú deti choré?

Stane sa dominantou miestnosti

V žiadnej obývacej izbe by nemala chýbať sedačka a ďalší nábytok, ktorý priestor zútulní. Keď sedačku dobre vyberiete, stane sa práve tým dominantným prvkom, ktorý zaujme na prvý pohľad. Pre sedačku do U to platí dvojnásobne, hodí sa do väčších aj menších bytov. V tých väčších ju môžete postaviť pokojne aj do priestoru a využiť ju aj ako hranicu medzi jednotlivými miestnosťami, v tých menších nájde miesto skôr pri stene, kde vyplní prázdne rohy a nebude nijako zasahovať do priestoru.

Ako vybrať tú pravú?

Pri výbere pohoviek a sedačiek je potrebné zohľadniť dispozície vášho obývacieho priestoru. Ich úlohou je vytvoriť v ňom odpočinkovú zónu, kam sa radi posadíte s knižkou, pohárom obľúbeného nápoja, s rodinou, priateľmi, alebo len tak. Keď sa rozhodnete pre sedačku do U, musíte na ňu mať určite dostatok miesta, a ďalej? 

  • Sedačky do U majú pravé a ľavé krídlo, jedno z nich býva často dlhšie ako to druhé. Ktoré to vo vašom prípade má byť?
  • Vystačíte si so sedačkou, alebo si k nej zaobstaráte ešte podnožku?
  • Aká farba sa hodí do vášho interiéru?
  • Oceníte ešte viac pohodlia vďaka polohovateľným podhlavníkom?
  • A čo opierky na ruky?
  • Má mať sedačka úložný priestor alebo možnosť rozloženia na posteľ?

Náš tip na záver: K sedačke si kúpte aj niekoľko menších vankúšikov alebo prikrývok, ktoré vašu obývaciu izbu ešte viac zútulnia. S farbou sedačky by k sebe ale mali všetky tieto maličkosti ladiť. Nezabúdajte na to.